Apa Tarnavei Mari - site-ul Comunitatii

Stiri

Noi puncte de lucru pentru Casa Pensionarilor

12 ianuarie 2009

Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor  (CARP) Mures a decis sa-si extinda aria de activitate pentru a veni in ajutorul pensionarilor mureseni. Astfel, se vor deschide doua puncte de lucru in Ungheni si Sangeorgiul de Mures.

Pensionarii din Ungheni, Sangeorgiul de Mures si satele invecinate, nu vor mai trebui sa se deplaseze pana in Targu Mures pentru a-si plati cotizatia la CARP Mures, sau pentru a face imprumuturi. Conducerea societatii s-a gandit ca, din mai multe puncte de vedere, deschiderea noile puncte de lucru CARP, va fi foarte avantajoasa. “Dorim sa atragem cat mai multi membrii, (mai mult…)

ACS Kinder Sangeorgiu de Mures pepinieră pentru Steaua Bucureşti

8 ianuarie 2009

De: Mihai VERES

Asociatia Club Sportiv Kinder a pornit la drum pe un teren de 49 de ari, concesionat, care figura in Registrul Agricol ca pasune. Prin efortul lui Coriolan Beniamin Pop Lupu a aparut o cocheta baza sportiva, care are construit un minimotel, gata sa gazduiasca deocamdata 16 jucatori veniti din alte localitati si doua terenuri. Prin incheierea unui contract cu clubul Steaua Bucuresti, unde au fost deja transferati patru jucatori, au obtinut fonduri pentru amenajarea bazei. Cei transferati sunt Marius Stefan, Bogdan Morari, Cristian Puscas si Szotyori Cristian. (mai mult…)

Străzile comunale din comuna Sângeorgiu de Mureş sunt în plin proces de reparaţii!

19 noiembrie 2008

Reparaţiile constau în greduire, aşezare de sol de piatră de diferite dimensiuni şi apoi cilindrare.
Într-o perioadă de 2 luni s-au finalizat drumuri pe o lungime totală de peste 30 de km, iar valoarea totală a lucrărilor, finanţate din buget local şi central, va ajunge la suma de 180 000 lei. (mai mult…)

Congres de chirurgie cardiovasculara si toracica la Targu-Mures

27 octombrie 2008

De: Claudia SAS

In perioada 23-26 octombrie s-a desfasurat la Sangeorgiu de Mures primul Congres integrat de chirurgie cadiovasculară şi chirurgie toracică din ţară. Organizat de Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasculară, de Societatea Româna de Chirurgie Toracică, de Societatea Româna de Angiologie şi Chirurgie Vasculară de Societatea Româna de Anestezie Terapie Cardiacă şi Tehnologie Extracorporală, de Academia de Stiinte Medicale, de Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, de Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures si de catre Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures, congresul s-a bucurat de prezenta a peste 300 de specialişti din România, Franţa, Elveţia, Italia, Ungaria, Monaco şi Republica Moldova. Participantii au avut ocazia sa faca schimburi de experienta in domeniul chirurgiei cardiovasculare si celei toracice, mai ales ca printre oaspeti s-au numarat cei mai buni specialisti in domeniu. (mai mult…)

Urbanizarea, un pericol pentru Sangeorgiu de Mures

8 octombrie 2008

De: Alin ZAHARIE

Prezent la editia a sasea a Paradei Taurilor, primarul comunei Sangeorgiu de Mures, Sofalvi Szabolcs, ne-a prezentat rolul sectorului zootehnic al comunei, precum si pericolul extinderilor urbanistice pentru dezvoltarea societatilor cu profil zootehnic.

Reporter: Care este importanta Paradei Taurilor, de aici de la Tofalau, pentru comuna Sangeorgiu de Mures?

Sofalvi Szabolcs: Aceasta parada a taurilor a devenit o traditie, aici se prezinta taurii care sunt vestiti nu doar pe plan national dar si pe cel international. Semtestul fiind o societate de elita unica in tara, ca si domeniu de activitate. Pentru comuna Sangeorgiu de Mures este o mandrie ca tocmai pe teritoriul nostru se afla o asemenea unitate, care exporta material seminal si prin acest lucru se poate ameliora partea cea mai importanta a zootehniei, pentru productia de carne si lapte. Prin aceasta manifestare, se mediatizeaza importanta ameliorarii si se dau informatii utile pentru toti crescatorii de animale, care se pot documenta la fata locului, pot vedea aceste animale care constituie o baza de elita a animalelor existente la nivel national. (mai mult…)

Parada taurilor la Sangeorgiu de Mures

30 septembrie 2008

De: Alin ZAHARIE

Este deja binecunoscut faptul ca, in prima sambata a lunii octombrie are loc deja traditionala parada a taurilor. Evenimentul din acest an, ajuns la editia a sasea, va avea loc la Sangeorgiu de Mures, in zona Tofalau, si va reunii in jur de 600 – 700 de crescatori de animale din judetele tarii.
Acţiunea are ca scop oferirea posibilităţii crescătorilor şi specialiştilor de a selecta acel animal de reproducţie care să fie ulterior utilizat la însămânţări artificiale pentru îmbunătăţirea sau crearea a noi rase de animale. “Este singura data cand oamenii pot vedea pe viu aceste animale. Sunt prezentati tauri de linie, de familie, astfel ca oamenii sa poata sa-si faca, o conceptie despre programul lor de ameliorare, ce tauri doresc sa foloseasca, ce se potriveste la efectivul lor. Parada reprezinta un bilant anual al rezultatelor muncii de ameliorare dupa un an de zile. Aici vin si crescatorii si proprietarii de vaci, precum si cei din oficiile de reproducetie si selectie, cei care lucreaza in directiile agricole, si sanitar veterinare” a declarat pentru cotidianul Zi de zi, Mircea Roman, director SEMTEST  BVN Targu-Mures.
(mai mult…)

Sangeorgiu de Mures, comuna de cosmar

18 septembrie 2008

De: Ionut OPREA

Primarul celei mai mari comune muresene, Sofalvi Szabolcs, a prezentat ieri situatia sumbra in care se afla localitatea Sangeorgiu de Mures, intr-un prim raport de la preluarea mandatului: 0 mp teren disponibili pentru investitii sau improprietariri, lipsa unui plan de urbanism, 29 de km de drumuri de piatra sau pamant din totalul de 34, acoperire retea canalizare 40%, acoperire retea cu apa potabila 50%, 59% populatie inactiva, 0 proiecte europene castigate, gauri de miliarde in patrimoniu. “M-am asteptat ca va fi f greu, nu am realizat ca va fi atat de greu din cauza problemelor pe care le intampin, consider ca este foarte important ca toti locuitorii din comuna sau judet sa stie problemele cu care ne confruntam, dar si proiectele.  Am facut o selectie de sapte probleme de top, nu in mod subiectiv ci pe baza unor analize si pe baza reclamatiilor”, a declarat Soflavi Szabolcs.
(mai mult…)

La Sângeorgiu de Mureş, un metru cub de apă costă 5,9 lei, mai mult decât dublu faţă de Târgu Mureş

Primarul din Sângeorgiu de Mureş, Szabolcs Sofalvi, a declarat, joi, că a adresat un memoriu companiei AQUASERV care a preluat activitatea de distribuire a apei potabile în Sângeorgiu de Mureş şi din alte 50 de localităţi rurale, începând cu data de 23 iunie 2008, de la fostul operator, societatea SURM. \’SURM cumpăra apa de la AQUASERV cu 0,5-0,6 lei/metrul cub şi ni-l vindea nouă cu 5,9 lei. (mai mult…)

Planuri noi pentru Sangeorgiu de Mures

11 septembrie 2008

De: (I.O.)

Primarul comunei Sangeorgiu de Mures, Sofalvi Szabolcs, a anuntat ieri ca va prezenta marti situatia mostenita la preluarea mandatului – lipsurile si problemele constatate, precum si obiectivele pe termenscurt si mediu ale noii conduceri a Primariei. “Sunt de parere ca transparenta trebuie sa fie punctul forte in administratia publica, iar informarea populatiei trebuie sa fie o datorie deloc neglijabila a primarului. Mi-am propus sa informez periodic opnia publica despre noutatile, programele, evenimentele ce au loc in comuna”, a declarat Sofalvi Szabolcs.

Sursa Zi De Zi

Grav accident la Sangeorgiu de Mures

16 iunie 2008

Vineri, 13 iunie, a vut loc un grav accident de circulatie in localitatea Sangeorgiu de Mures.

Din datele primite de la inspectorul Tiberiu Comsa din cadrul IPJ Mures, vineri, 13 iunie, in jurul orelor 16, soferul unei Dacii 1300, in varsta de 62 de ani, a acrosat o motoccicleta in localitatea Sangeorgiu de Mures. Cauza accidentului a fost faptul ca soferul autoturismului, la schimbarea directiei de mers spre stanga, manevra facuta fara a se asigura, a acrosat o motocicleta condusa de N.L. de 24 de ani, aflat in momentul respectiv, in depasirea unei coloane de masini. (mai mult…)

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie

12 mai 2008

Vizi Iosif este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi în formă continuată, şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în legătură cu retrocedări de terenuri.

În rechizitoriu, procurorii anticorupţie susţin că perioada martie 2003 – august 2004, în calitate de primar, Vizi a emis patru dispoziţii, retrocedând unor persoane fizice din comună un teren de aproape 59.000 de metri pătraţi, teren aflat în proprietatea publică a statului român şi în administrarea Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare şi Creştere a Bovinelor Sângeorgiu de Mureş. Prin aceasta, primarul Vizi a cauzat o vătămare a intereselor legale ale acestor societăţi comerciale şi un prejudiciu de 329.148 de euro. (mai mult…)

Periferia Targu-Muresului nu are utilitati

14 decembrie 2007

Peste o suta de familii locuiesc de aproape 10 ani pe o strada pietruita, fara apa si canalizare, la limita dintre localitatile Targu-Mures si Sangeorgiu de Mures, strada Nordului. Nimeni nu stie exact de ce primarie tine strada, astfel ca oamenii au fost lasati pur si simplu de izbeliste. (mai mult…)

Acest taur costa 1.500.000 €

15 noiembrie 2007

Exista un loc in care taurii sunt tratati ca niste adevarati regi. Si asta pentru ca nu este vorba de orice fel de bovine, ci de cei a caror sperma e cautata de ferme din intreaga lume. Exemplarele despre care vorbim sunt mai valoroase decat cea mai scumpa limuzina, unele ajungand chiar si la 1.500.000 de euro.

La Semtest Sangeorgiu de Mures, taurii duc o viata plina de privilegii. (mai mult…)

Dezbatere publică astăzi la Primăria Tg Mureş, pe tema centurii ocolitoare a municipiului

11 septembrie 2007

Dacă noul proiect al drumului de ocolire ce ar trece prin pădurea Corneşti, unind cartierul Tudor de ieşirea spre Sângeorgiu de Mureş are şanse să treacă de avizul Agenţiei de Protecţia mediului Mureş, nu acelaşi lucru se poate spune despre avizul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale care, neacodat pe probleme de regim silvic, poate bloca definitiv acest proiect.

Asta a rezultat din dezbaterea publică ce a avut loc marţi la Primăria Târgu Mureş, în prezenţa primarului Dorin Florea, directorul APM Dănuţ Ştefănescu, reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu şi mai mulţi cetăţeni. După ce reprezentanţii unei firme de specialitate au prezentat noul studiu de impact, directorul APM a opinat că, rezolvând unele probleme de mediu, acest nou proiect are mari şanse să treacă de avizul instituţiei pe care o conduce, după ce cu mai bine de doi ani în urmă vechiul proiect fusese respins. (mai mult…)

Meteo
Link-uri Utile
© 2008-2009 www.singeorgiudemures.ro